מעוניינים להתחיל בשינוי?
השאירו פרטים ונחזור אליכם, או חייגו אלינו
1-800-657-657

רוצים שינוי? 10 טיפים שיעזרו

cbt change

כמה פעמים הבטחתם לעצמכם לשנות הרגל שאתם לא מרוצים ממנו ומצאתם עצמכם חוזרים לדפוסים הישנים? 10 טיפים שיעזרו לכם להתמיד בשינוי

1. דעו למה אתם רוצים לשנות
רשמו את כל הסיבות אשר גורמות לכם לרצות להשתנות. מנגד רשמו את הסיבות שמובילות לכך שנוח לכם לא להשתנות. אל תסתירו דבר, הרשימה היא עבורכם בלבד. אם בעקבות הרשימה אתם מגלים שהכף לא נוטה לכיוון של שינוי, שימו את הרשימה לצד ושימרו את המהפך ליום אחר. רק כשאתם ממש בטוחים שיש מספיק סיבות כדי לבצע שינוי, והן עולות על הסיבות שגורמות לכם לא להשתנות, אתם יכולים להתחיל.

2. תכננו את השינוי, יום אחרי יום
בכל תחילת יום, או בסופו, לקראת היום שאחריו. לחשוב מה הדברים שעליכם להתרכז בהם במהלך היום כדי להצליח לעשות את השינוי. חשבו מה המשימה היומית וכיצד אתם רוצים להוציא אותה לפועל. כתבו את הדברים, כך יהיה לכם מעקב על התקדמות התהליך שלכם.

3. אל תתנו למחשבות שליליות לנווט אתכם
יכול להיות שמחשבות שליליות יכנסו לראשכם ו"ינסו לשכנע אתכם" שאין טעם בזה, שזה טיפשי, לא יעזור או אפילו יגרום להרגיש רע יותר. זה הטבע של דכדוך, חרדה ושל פחד משינוי. אל תלחמו בהן, אך גם אל תלכו לפיהן ועשו בכל זאת את מה שתכננתם לעשות. הטבע האנושי גורם לנו להתמקד בעיקר בצדדים השליליים והבעייתיים של סיטואציות. כך למשל מחשבות כמו "אסור לי לאכול ג'אנק פוד", "לא אוכל לעמוד בזה" וכן הלאה עלולות להוביל אדם שמעונין לרדת במשקל בדיוק למקום ממנו הוא חושש. נסו להוסיף מחשבות ממוקדות הקשורות לצדדים חיוביים של השינוי, ללא האיום והחלק השלילי. כך למשל אותו אדם יכול לחשוב: "הכנתי אוכל למהלך היום, אני בטוח במה שאני הולך לאכול היום".

4. התמידו
טיבם של תהליכי שינוי הוא ארוך וקשה. זה לוקח זמן ומשאבים, ולפעמים יכול לייאש, להיתקע. את הדברים האלו, צריך לדעת עוד לפני שמתחילים. כשזה קורה, תחושת התקיעות עלולה לגרום להפסקת התהליך והרמת ידיים.

5. תנו לעצמכם קרדיט על הישגים קטנים או חלקיים
רומא לא נבנתה ביום אחד, ואתם לא תצליחו לשנות הרגלים בין לילה. שינוי נבנה מצעדים קטנים, ואם לא תכירו בהישגים אלו, יהיה קשה מאוד להתמיד בשינוי. הכירו בכל הישג, התרכזו בחלקים שהצלחתם ולא באלו שלא. אין פירוש הדבר להתעלם מהמציאות: חשוב לשים לב לדברים שלא הצלחתם בהם כדי להשתפר פעם הבאה, אך לא להתמקד ו"לחפור" בהם, דבר שיכול להוביל לירידה במוטיבציה.

6. פרגנו לעצמכם
כשאתם מצליחים לעמוד ביעד שקבעתם, פרגנו לעצמכם.  נסו לתת לעצמכם פרס קונקרטי. למשל, אם אתם רצים והגעתם ליעד ביניים שהצבתם לעצמכם, זה הזמן לקנות חולצת ריצה מדליקה שרציתם.

7. סלחו לעצמכם
כשמשהו לא הולך, כשחזרתם להרגלים קודמים, לראות את המעידה כחלק מהתהליך, ולא כסימן שאתם לא מסוגלים. קחו נשימה ארוכה וחזרו לדרך. אם צריך, חיזרו לסעיף 1…

8. למדו מנפילות
לסלוח לעצמכם לא אומר לא להתייחס למה שקרה. חשוב להסתכל על המעידה, לנסות להבין מה גרם לה ולהפיק לקחים כדי להפחית את הסיכויים שהיא תקרה שוב. אם למשל שמתם לב שאתם מועדים חזרה לעישון כשאתם עם חברים, בקשו מראש מאחד מהחברים שיזכיר לכם שאתם לא רוצים לחזור לעשן, יעודד אתכם כשאתם מרגישים שאתם לפני נסיגה וכן הלאה.

9. שתפו
ספרו למישהו שאתם סומכים עליו על השינוי שאתם עומדים לבצע, בקשו ממנו לעזור לכם ברגעי משבר ולפרגן כשאתם מתמידים ומצליחים.

10. שנו יחד
אופציה נוספת לסעיף הקודם היא למצוא חבר שמעוניין גם הוא בשינוי ולהציע עזרה ותמיכה הדדית. כך למשל, אם חבר נוסף מעוניין להפחית במשקל, תוכלו לצאת לאכול ביחד ולהקפיד על מנות שאינן עתירות קלוריות, לעשות ספורט יחד, לעודד אחד את השני ברגעי משבר ועוד. אפשר גם להפוך את השינוי לתהליך זוגי או משפחתי.

אנו רואים ערך רב בהנגשת הידע שלנו למטופלים ולמטפלים ומזמינים אתכם להצטרף לקהילה הצומחת של בית קוגנטיקה
באיזה סוג מידע תרצו להתעדכן?
תוכן העניינים
הרשמה לניוזלטר מטופלים
מלאו את הטופס ותקבלו מאיתנו עדכונים באופן שוטף
הרשמה לניוזלטר מטפלים
מלאו את הטופס ותקבלו מאיתנו עדכונים באופן שוטף