טיפול CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי) מהווה כיום את טיפול הבחירה בחרדת בריאות. החלק הקוגניטיבי (העוסק בחשיבה) של הטיפול מתמקד בזיהוי האמונות וטעויות החשיבה אשר גורמות למצוקה ולחרדה, כאשר טיפול בחרדה בתחום הבריאות מתמקד באמונות וטעויות הקשורות לבריאות. לאחר שלב הזיהוי, המטופל והפסיכולוג בוחנים את האמונות והמחשבות יחד, ובודקים עד כמה הן מציאותיות.
מטרה מרכזית במהלך טיפול בחרדות היא לבנות ולחזק דרך חשיבה אלטרנטיבית: להציע הסבר אמין ומציאותי יותר שעליו נוכל להישען לסימנים שונים בגוף, מלבד קיומה של מחלה. לשם כך במהלך הטיפול הפסיכולוג והמטופל אוספים ראיות לקיום דרך חשיבה אלטרנטיבית, מנסחים ומתרגלים אותה יחד.
החל משלבי הטיפול הראשונים הפסיכולוג והמטופל מתמקדים בהקלת הסימפטומים – כיצד לגרום לכך שיופיעו פחות התנהגויות הקשורות בחרדת הבריאות (פחות בדיקות, חיפוש אישור או המנעות). לשם כך, טיפול בחרדה הקשורה לבריאות מתמקד הן בשינוי אמונות והן בשינוי התנהגות. על ידי סקירת אפיזודות החרדה האחרונות שהתרחשו ניתן להבין את תרומת ההתנהגות לכך שהבעיה נשארת. המטפל והמטופל מחפשים את הטריגר שמעורר היפוכונדריה וחרדה.
במהלך טיפול בחרדות ניתנים "שיעורי בית" לתרגול כגון תיעוד "פיקים" של חרדה בנושא הבריאות או תיעוד המחשבות מעוררות החרדה. במישור ההתנהגותי המתמודד עם היפוכונדריה לומד כיצד להפחית את עיסוק היתר שלו בתחום, לימוד זה נחלק לשניים:
1. מידע אשר היפוכונדר מחפש באופן אקטיבי
היפוכונדרים רבים משקיעים זמן רב בחיפוש מידע בנושאים בריאותיים וביקור אצל רופאים. היפוכונדרים רואים חיפוש זה כאמצעי להרגיע חרדה או לרכוש מידע חיוני שימנע מהם לחלות. בפועל, מידע זה מגביר את החרדה כיוון שבטווח הארוך ההיפוכונדר "ישייך" לעצמו עוד סימפטומים או שדעתו כי הוא חולה תתחזק (גם אם בחלק מהפעמים החיפוש הרגיע). במקרים אלו, דרך טיפול CBT עם היפוכונדריה, המטופל ילמד מדוע התנהגויות אלו מזיקות לו, וכיצד להתאפק ולהימנע מהן או לצמצם אותן ככל הניתן.
2. טריגרים בלתי נשלטים
גם אם אין חיפוש מידע אקטיבי, היפוכונדר אינו יכול להימנע ממחשבות מדאיגות בתחום הבריאות – אם הוא לא ירצה להגביל את חייו מדי פעם יתקל בעיתון, באינטרנט, בשיחות או במקומות אחרים במידע בריאותי שידאיג אותו. מלבד מידע חיצוני, היפוכונדר אינו יכול להימנע ממחשבותיו או מהתחושות שגופו משדר לו. מפגש עם גורם פנימי או חיצוני שיעורר "פיק" של היפוכונדריה הוא בלתי נמנע. במהלך טיפול CBT עם היפוכנדריה, המטופל ילמד איזה תגובות שלו רק מגבירות את החרדה במקרים אלו וכיצד חשיפה ממושכת ומניעת התגובה הטקסית יסייעו לו להתגבר על ההפרעה.