ב-24.1.24 התקיימה ההרצאה 'שיפור השינה בקרב אנשים שנחשפו לטראומה' בהנחיית ד״ר רחל מנבר במסגרת פרויקט 'קהילה לומדת טיפול בטראומה'.
הרצאה זו מתארת את התאמת הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי לנדודי שינה עבור מטופלים שנחשפו לטראומה, ושלבה רכיבים מתרפיית קבלה ומחויבות. ההרצאה עסקה גם בטיפול באמצעות חזרות בדמיון (imagery rehearsal) כדי לסייע בהתמודדות עם סיוטים.
תודה רבה לד״ר רחל מנבר על ההרצאה המעניינת ולד"ר קטרין דונדונויל על הארגון וההובלה.
הקלטה של המפגש
תקציר הרצאה
- הכרות עם הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי לנדודי שינה (CBTI)
- התאמת הטיפול עבור אנשים שנחשפו לטראומה ומתמודדים עם נדודי שינה
- דיון והדגמת יעילות הטיפול
על המרצה
ד"ר רחל מנבר היא פרופסור במחלקה לפסיכיאטריה ומדעי ההתנהגות באוניברסיטת סטנפורד ומנהלת שותפה של המרכז הרב-תחומי למדעי השינה והביולוגיה. בנוסף, היא מנהלת את תוכנית בריאות השינה ונדודי השינה של סטנפורד (SHIP), שם היא מעבירה התערבויות התנהגותיות ברפואת שינה למבוגרים, מתבגרים וילדים והיא מדריכה חוקרים ומטפלים לרפואת שינה התנהגותית. המחקר שלה מתמקד בנדודי שינה ובטיפול בו באוכלוסיות הספציפיות. ד"ר מנבר פרסמה למעלה מ-150 מאמרים שעברו ביקורת עמיתים, כמו גם שני ספרי עזרה עצמית וספר למטפלים, המתארים גישה גמישה המבוססת על ניסוח מקרה ל-CBTI. ד״ר מנבר בעבודתה שמה דגש חזק על הפצה והטמעה של גישת ה-CBTI; היא מנהיגה את ההכשרה הארצית של CBTI ב-VA ואת המחקר שלה על גישת טיפול מדורג המשלב מטפלים ו-CBTI המונגש באופן דיגיטאלי.
על הפרויקט
פרויקט ‘קהילה לומדת לטיפול בטראומה’ נוצר מתוך הצורך הטיפולי בשטח בעקבות אירועי 7 באוקטובר, וכולל הרצאות ושיח בתחום הטראומה הנפשית ללא עלות לאנשי ונשות הטיפול והרפואה בישראל. הפרויקט נולד מתוך הכרות ושיח מקצועי ופעילות מתמשכת ליצירת הכשרות בפוסט טראומה בשיתוף גווין פארל פאונדיישן, האוני’ העברית ובית קוגנטיקה ובליווי והובלה של ד"ר קטרין דונדונויל.