ב-13.2.24 התקיימה ההרצאה 'טיפול אבל ממוקד משמעות- חלק 2' בהנחיית ד״ר וונדי ליכטנטל במסגרת פרויקט 'קהילה לומדת טיפול בטראומה'.
הרצאה זו היא המשך להרצאה הראשונה של ד"ר וונדי ליכטנטל בנושא טיפול אבל ממוקד משמעות. ההרצאה הרחיבה והעמיקה ב-MCGT – טיפול המבוסס מחקרית וקלינית ומיועד להעניק סיוע טלפוני מרחוק ולסייע לאנשים למצוא תחושת משמעות או מטרה לחייהם לאחר חווית אובדן. ההרצאה כלה היכרות עם הטיפול, הצגות מקרה שימחישו את הנלמד, תרגילים, והרחיבה כיצד MCGT יכול לתמוך באנשים בהתמודדות עם תחושת אשמה לאחר אובדן טראומתי.
תודה רבה לד״ר וונדי ליכטנטל על המוכנות לשוב ולהפגש איתנו ולהעמיק בטיפול משמעותי זה, ולד"ר קטרין דונדונויל על הארגון וההובלה.
הקלטה של המפגש
תקציר הרצאה
- היכרות עם טיפול באבל ממוקד משמעות (MCGT)
- המחשת הטיפול בעזרת תיאורי מקרה ותרגול
- נלמד כיצד MCGT יכול לסייע עם תחושת האשמה לאחר אובדן טראומתי
על המרצה
ד"ר וונדי ליכטנטל היא פסיכולוגית קלינית המתמחה בסיוע במצבי אובדן ושכול כבר למעלה מ-20 שנה. היא מנהלת את מרפאת האבל בבית החולים סלונג קיטרינג ומתמחה בטיפולים ממוקדי משמעות לאנשים שחוו אובדנים. תחומי העניין שלה כוללים טיפולים קוגניטיביים התנהגותיים וטיפולים אקזיסטנציאליסטים. היא השלימה את לימודי התואר הראשון שלה באוניברסיטת שיקגו, את הדוקטורט שלה באוניברסיטת פנסילבניה, ואת ההתמחות הקלינית שלה השלימה במרפאת פיין ויטני ב-Weill Cornell Medicine, ומלגת מחקר פוסט-דוקטורט בפסיכו-אונקולוגיה ב-MSK, שם הייתה עמית מחקר. היא זכתה בפרס האגודה הבינלאומית לפסיכו-אונקולוגיה של Kawano New Investigator לשנת 2012, בפרס ההכרה במחקר של האגודה לחינוך וייעוץ למוות (ADEC), ובפרס ה-American Psycho-Social Oncology Award Outstanding Clinical Care Award לשנת 2023
על הפרויקט
פרויקט ‘קהילה לומדת לטיפול בטראומה’ נוצר מתוך הצורך הטיפולי בשטח בעקבות אירועי 7 באוקטובר, וכולל הרצאות ושיח בתחום הטראומה הנפשית ללא עלות לאנשי ונשות הטיפול והרפואה בישראל. הפרויקט נולד מתוך הכרות ושיח מקצועי ופעילות מתמשכת ליצירת הכשרות בפוסט טראומה בשיתוף גווין פארל פאונדיישן, האוני’ העברית ובית קוגנטיקה ובליווי והובלה של ד"ר קטרין דונדונויל.