מעוניינים להתחיל בשינוי?
השאירו פרטים ונחזור אליכם, או חייגו אלינו
072-3306499

ראיון מוטיבציוני ככלי לסיוע לאנשים עם תגובות טראומטיות מוקדמות

קהילה לומדת

ב-29.11.23 התקיימה ההרצאה 'שימוש בראיון מוטיבציוני ככלי לסיוע לאנשים עם תגובות טראומטיות מוקדמות' בהנחיית פרופ' דברה קייסון ופרופ' דניס וולקר  במסגרת פרויקט 'קהילה לומדת טיפול בטראומה'. ראיון מוטיבציוני (motivational interviewing) היא גישה טיפולית יעילה ביותר בטיפול בהתנהגויות של סיכון בריאותי ובשיפור תסמינים שונים בתחום בריאות הנפש. בשנים האחרונות נעשה שימוש בראיון מוטיבציוני בסיוע לאנשים עם PTSD ובשלבים שונים בחשיפה לאחר טראומה. למשל, בשלב האקוטי שלאחר חשיפה לטראומה, ניתן להשתמש בראיון מוטיבציוני כדי לעזור לאנשים להבהיר ולתעדף צרכים מיידיים ולהקל על החלמה טבעית. בשלב הכרוני של תגובה לטראומה, ראיונות מוטיבציוניים עשויים לשמש כדי להדגיש את הסיבות של המטופל לשינוי התנהגויות לא מסתגלות,ועל מנת להגביר את המחויבות לטיפול ולעזור לאנשים להתקדם לעבר דפוסי התמודדות בריאים יותר. ההרצאה תכלול דוגמאות והדגמות בהם ניתן יהיה ללמוד כיצד ראיונות מוטיבציוניים עשויים לתמוך בטיפולים אחרים אותם עובר המטופל.

תודה רבה לפרופ' דברה קייסון ופרופ' דניס וולקר על ההרצאה המעניינת והפרקטית ולד"ר קטרין דונדונויל על הארגון וההובלה.

הקלטה של המפגש

תקציר הרצאה

  • סקירת עקרונות הליבה של ראיון מוטיבציוני
  • למידה כיצד ניתן להשתמש בראיון מוטיבציוני בטיפול באנשים שנחשפו לאירועים טראומטיים.
  • הבנה כיצד ניתן לשלב עקרונות של ראיון מוטיבציוני על פני שלבים שונים של התאוששות מטראומה.
  • הדגמה של התערבות דרך משחק תפקידים בין פרופ' ווקר ויעל לב – פסיכולוגית קלינית

על המרצות

פרופ’ דברה קייסון

תחום המומחיות של פרופ’ קייסן הוא טיפול במי שחוו אירועים טראומטיים לרבות טיפול ב-PTSD והפרעות נלוות. היא ערכה מחקרים רבים על טיפול ב-PTSD ו/או שימוש בסמים במגוון אוכלוסיות (נשים ממיעוט מגדרי ומיני, native americans, נפגעי תקיפה מינית, ניצולי עינויים ואנשי צבא בשירות סדיר). מחקריה נערכו במגוון סביבות (וכללו את הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, עיראק, טיפול ראשוני וטיפול באזורים כפריים), ואמצעים מגוונים (מבוסס טלפון, מבוסס אינטרנט ופנים אל פנים). מחקרים אחרים שנעשו על ידי פרופ’ קייסן התמקדו בהגברת ההבנה שלנו כיצד PTSD ושימוש בחומרים עשויים להשפיע זה על זה. פרופ’ קייסן כיהנה כנשיאה של האגודה הבינלאומית לחקר לחץ טראומטי www.istss.org. פרופ’ קייסן מעורבת כעת בסיוע בפיתוח ויישום אסטרטגיות התמודדות עבור עובדי שירותי בריאות המתמודדים עם בעיות בריאות הנפש הקשורות ל-COVID-19. עבודתה הקלינית של פרופ’ קייסן הוצגה בהסכת-This American Life .

פרופ' דניס ווקר

פרופסור באוניברסיטת וושינגטון, מנהלת קבוצת המחקר the Innovative Programs Research Group. פרופ’ ווקר היא פסיכולוגית קלינית ומומחית לראיונות מוטיבציוניים, חברה ברשת המכשירים של ראיונות מוטיצביונים מאז 2001 ומעבירה באופן קבוע הדרכות ברחבי ארצות הברית. עבודתה מתמקדת בפיתוח ובחינה של התערבויות עבור מכורים לקנאביס ושימוש בסמים, וכן להתאמת הראיון המוטיבציוני לאנשים המתמודדים עם PTSD ואוכלוסיות אחרות הנמצאות בסיכון גבוהה. פרופ' וולקר הייתה שותפה של בדיקת הלחץ וטיפול לשיפור מוטיבציה לאנשי צבא עם PTSD לא מטופל הנמצאים בשירות פעיל.

חומרים נלווים

המצגת שליוותה את המפגש

על הפרויקט

פרויקט ‘קהילה לומדת לטיפול בטראומה’ נוצר מתוך הצורך הטיפולי בשטח בעקבות אירועי 7 באוקטובר, ויכלול הרצאות ושיח בתחום הטראומה הנפשית ללא עלות לאנשי ונשות הטיפול והרפואה בישראל. הפרויקט נולד מתוך הכרות ושיח מקצועי ופעילות מתמשכת ליצירת הכשרות בפוסט טראומה בשיתוף גווין פארל פאונדיישן, האוני’ העברית ובית קוגנטיקה ובליווי והובלה של ד"ר קטרין דונדונויל.

להרשמה לפרויקט

להרשמה ללא עלות

אנו רואים ערך רב בהנגשת הידע שלנו למטופלים ולמטפלים ומזמינים אתכם להצטרף לקהילה הצומחת של בית קוגנטיקה
באיזה סוג מידע תרצו להתעדכן?
תוכן העניינים
הרשמה לניוזלטר מטופלים
מלאו את הטופס ותקבלו מאיתנו עדכונים באופן שוטף
הרשמה לניוזלטר מטפלים
מלאו את הטופס ותקבלו מאיתנו עדכונים באופן שוטף